dotBulgaria logo
пътеводител   |   контакт
НАЧАЛО
РЕГИСТРАЦИЯ
ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА
E-mail:
Парола:
Пътеводител в DotBulgaria или как да използваме удобно сайта
ГЛАВНО МЕНЮ С ИНСТРУМЕНТИ
Регистрация
Добре дошли в DotBulgaria.com!
Поканени сте да регистрирате името и фамилията си, електронен адрес и дата на раждане, и да създадете напълно сигурен и защитен профил.
Профил
Тук имате възможност да редактирате новосъздадения си профил: лична информация, контакт, интереси, училища, работа, снимка, e-mail настройки. Можете да попълните само детайлите, които пожелаете да бъдат публични, а тези, които не искате да обявявате, да оставите празни. Има възможност по Ваша преценка да изберете коя информация да е видима за всички потребители и коя само за Вашите приятели.
Търсене
Като нов член на DotBulgaria, какво по-хубаво от това да проверите възможно най-скоро кой от приятелите и колегите Ви е вече регистриран! Търсенето става по име, по училище/университет, фирма, пол и възраст. Има и общо търсене, което може да използвате, когато не сте сигурен за детайлите. Не забравяйте, че наименованията могат да бъдат въведени от различните потребители както на кирилица, така и на латиница, затова ако не намерите търсения от Вас човек, опитайте и други варианти на изписване.
Групи
Един от най-бързите и приятни начини да срещнете хора с общи интереси е да посетите секцията „Групи”, като за удобство веднага ще видите кои са най-посещаваните и най-новите групи.
Поканени сте да се присъедините към онези, които съответстват на интересите Ви, или да създавате нови. Когато направите нова група, Вие създавате едно малко общество за обсъждане на идеи, казуси и всичко онова, което Ви хрумне. За целта всяка група има свой собствен форум и възможност за качване на галерии със снимки.
Можете да изпращате покани за участие в дадена група, дори в такава, която не сте създали Вие – достатъчно е тя да Ви е ентусиазирала достатъчно и да искате да я споделите с приятелите си.
Ваш е изборът дали групите, в които участвате, ще бъдат видими само за приятелите Ви, или за всички потребители на DotBulgaria.
Снимки
Имате възможност да създавате албуми със снимки, както Ви харесва, без ограничение, освен ако не нарушават общите условия за ползване на сайта.
Снимките се качват във формат JPEG или PNG. Размерът на файловете не трябва да превишава 5MB, така че ако качването на снимките спре, намалете размера им и опитайте отново.
Ваш е изборът дали албумите, които ще създадете към профила си, да бъдат видими само за приятелите Ви или за всички потребители на DotBulgaria.
Съобщения
Можете да получавате и изпращате неограничен брой съобщения към другите потребители в сайта. Когато изпратите съобщение до потребител в DotBulgaria, той го получава освен в профила си и под формата на имейл.
Изход
Това е последният бутон от главното меню, но можем да Ви уверим, че няма да Ви се иска да го използвате често. :)
ОБЩИ НАСОКИ
1. Конфиденциалност
Когато отворите профилната си страница от бутон „Профил” в главното меню с инструменти, до всяка попълнена от Вас секция ще забележите малка икона, във формата на катинарче. Оттук може да изберете за кого да бъде достъпна всяка отделна част от профила Ви – дали само за приятели или за всички потребители на DotBulgaria.
2. Комуникация
Вече отбелязахме опцията за използване на съобщения. Възможност за разговор в реално време, обаче, дава уникалната чат-програма, внедрена за първи път в българска социална мрежа, в която дори виждате снимките на приятелите си, които са на линия. За първи път изобщо в социална мрежа е възможно да поканите онлайн член от приятелския Ви списък, който в момента не е онлайн. Дали той ще се отзове веднага, разбира се, не зависи от DotBulgaria.
3. Актуална информация
На главната Ви профилна страница, освен своите данни и интереси, ще:
 • се запознавате с новините от DotBulgaria
 • научавате какво правят приятелите Ви – така, както те самите го споделят с Вас
 • виждате списък с приятелите Ви, със съответните снимки и колко от тях са онлайн в момента
В дясната колона:
 • имате удобно поле за кратко или за разширено търсене
 • можете веднага да поканите приятел
 • при всяко отваряне на главната страница се зареждат и приятелите на Вашите приятели, като с двете стрелкички за ляво и дясно можете да разглеждате други профили
 • отново уникална опция: напълно анонимно споделяне на интригуващи истории
 • най-новите мнения в групите
Отново в дясната колона на главната страница, следват опции по избор. Можете да:
 • се запознавате с рождениците сред приятелите си, като за това ще Ви подсеща DotBulgaria
 • използвате календар, актуализиран не само от екипа на сайта с празници и обичаи в България, но и Вие самите можете да добавяте свои събития, рождени дни. Те може да са достъпни за четене и от приятелите Ви - отново Вие решавате кое да споделите и кое да оставите само за себе си
 • от раздела „Твоите новини” можете да персонализирате информацията, която според предпочитанията Ви ще бъде периодично актуализирана и поднасяна на главната страница на профила Ви.
4. Рейтинг
Можете да включите опцията за рейтинг, като всеки потребител, посетил профила Ви, може да Ви постави оценка. Вие също можете да оценявате всеки посетен профил, стига притежателят му да е активирал възможността за оценки на профила си в DotBulgaria.
За нас е чест
Кой стои зад цялата инициатива, наречена DotBulgaria, можете да проверите бързо и лесно, избирайки бутона „Екип” в дъното на страницата, а ако имате каквито и да било въпроси, предложения и препоръки, изберете „контакт” в горния десен ъгъл.